age check
18 jaar of ouder?

Sorry, je moet 18 jaar of ouder zijn om de website te bezoeken.

Beleef KETEL 1


Nolet Tour

Schiedam, dé stad van KETEL 1. Nolet Distillery staat in het hart van Schiedam en is één van de oudste familiebedrijven van Nederland.

KETEL 1 is het samenspel van een bijzondere familiehistorie, vernieuwend denken en avontuurlijk doen. Joannes Nolet begon klein toen hij zich in 1691 bekwaamde in de kunst van het distilleren en onvermoeibaar experimenteerde met kruiden en specerijen om de perfecte smaak te vinden. Je zou wensen dat je bij dit eerste grote moment van succes was als je de gemoderniseerde distilleerderij vandaag de dag ziet. Met als absolute blikvanger Molen De Nolet: de hoogste stellingmolen ter wereld en een icoon van het Dutch Distillers District. Nieuwsgierig? Ga mee op reis door ons rijke familieverhaal, het distilleerproces van KETEL 1, de compleet gemoderniseerde distilleerderij naar een blik in de toekomst. We ontmoeten en verwelkomen je graag in het Nationaal Jenevermuseum Schiedam.

Experimenteren, innoveren en vooruitkijken

In de traditie van zijn voorouders zet tiende generatie Carel Nolet de distilleerderij op de wereldkaart. In 1977 presenteert hij zijn zachte en zuivere KETEL 1 Jenever, geïnspireerd op de oudste koperen distilleerketel van Schiedam, ketel nummer één. Zijn vakmanschap, liefde voor het vak en de familierecepten deelt hij met zijn zoons Carel Jr en Bob: inmiddels de elfde generatie Nolet. KETEL 1, Ketel One Vodka, Ketel One Botanical en Nolet’s Gin: de familie Nolet maakt premium distillaten met de kennis en bevlogenheid van generaties en hart voor de omgeving.

De buitenkant van het nationaal jenevermuseum schiedam

Kom proosten in het jenevermuseum

KETEL 1 is eigenzinnig en avontuurlijk van karakter met een zachte, frisse smaak. Puur óf als basis in mixen en cocktails. Een smaakmaker in de horeca, op festivals en thuis en óók te proeven en verkrijgbaar in het Jenevermuseum.

Bekijk de recepten op onze website voor inspiratie. Let’s shake it & make it.

Een fles KETEL 1 jenever


Collage van foto's van de jeneverindustrie
Een jenever vat die gedicht word
Binnen in het jenevermuseum
Kunst in het jenevermuseum

Stap in de wereld van de jeneverindustrie

De buitenkant van het jenevermuseum
Een stap in het destillatieprocess
Iemand die de vaten controleert

Locatie

Nationaal Jenevermuseum
Schiedam
Lange Haven 74
3111 CH Schiedam